Porodica

Njega kože tokom trudnoće

Rituali za njegu kože koji pomažu u sprječavanju strija i održavaju kožu

Tokom trudnoće, povećana razina estrogena povećava elastičnost kože. Pritom se vezivno tkivo jako rasteže zbog debljanja. Redovita masaža prirodnim uljima može spriječiti nastanak strija. Posebno su masaže trbušne šupljine također način za rani kontakt s bebom.

Što uzrokuje strije?

Vezivno tkivo kože počinje opuštati u prvom tromjesečju trudnoće zbog hormonalnih promjena koje se događaju u tijelu. Koža se rasteže kako bi beba imala dovoljno prostora za rast. Ipak, pravi je test izdržljivosti. Elastična vlakna potkožja mogu se prenapregnuti ili popucati zbog povećanja tjelesne težine. 

Što pomaže u borbi protiv strija?

Najkasnije u drugom tromjesečju, kada rastući trudnički stomak  sve više dolazi do izražaja, mnoge se žene počinju brinuti da će im nakon poroda na stomku i stražnjici ostati strije. Tokom tog vremena važno je redovno njegovati kožu koja se rasteže, te općenito brinuti o sebi. Umirujući dodir može vam pomoći privući svijest o promjenama koje se događaju u vašem tijelu. Strije se obično ne mogu u potpunosti izbjeći, ali redovne masaže uljem mogu povećati elastičnost kože i spriječiti njihovo nastajanje ili umanjiti njihov izgled. Od početka trudnoće do kraja dojenja svaki dan laganim, kružnim pokretima umasirajte ulje na stomak, butine, zadnjicu i grudi.

Prirodna biljna ulja štite kožu

Naši proizvodi za njegu kože trudnica izrađeni su od visokokvalitetnih biljnih ulja. Posebno vrijeme zahtijeva posebnu brigu. Paleta Weleda Mama razvijena je u suradnji s primaljama i doktorima, na temelju desetljeća iskustva i stručnosti u holističkoj medicini. Posebno se bavi potrebama kože koje se javljaju tokom trudnoće i dojenja.
Čisto i prirodno, Weleda ulje za masažu strija s bademovim i organskim uljem jojobe čuva vlažnost kože. Formula koja sadrži ulje pšeničnih klica bogato vitaminom E poboljšava elastičnost i tonus kože u kombinaciji s redovitim masažama.

Za mene je Weleda ulje za masažu strija savršen primjer holističkog pristupa trudnoći – jer djeluje na svim razinama. S ovom formulom dragocjenih prirodnih ulja i ekstrakta arnike, žena može njegovati svoju kožu dok stvara intimnu vezu sa svojim djetetom.
Ute Wronn, primalja u Weledi

Prirodna eterična ulja za holistički učinak

Naš asortiman Weleda Mama namirisan je samo prirodnim eteričnim uljima i biljnim ekstraktima. Miris Weleda Ulja protiv strija osmišljen je da umiri osjetila tijekom trudnoće. Nježni cvjetni miris ruže, nerolija i mira obavija vas ugodom, pomažući vam da se osjećate samouvjereno i smireno. Formula eteričnih ulja u Weleda ulju za dojilje prilagođena je Vašim posebnim potrebama tijekom dojenja. Nježni miris mažurana, aromatične komponente lavande i slatkoća ulja komorača u kombinaciji djeluju umirujuće i opuštajuće te pružaju olakšanje od iscrpljenosti. Weleda ulje za masažu međicu sadrži mješavinu prirodnih eteričnih ulja muškatne kadulje, geranija i ruže. Nježni cvjetni miris pomaže u jačanju vaše snage i samopouzdanja.

Savjeti za brižljivu njegu tijela

Pažljiv ritual njege tijela pun ljubavi više je nego dubok. To je prekrasan način da stupite u kontakt sa svojom bebom i pripremite se za porod:

  • Odvojite vrijeme za brigu o svom tijelu i budite pažljivi prema sebi.
  • Masaže uljem mogu se izvrsno integrirati u vaš svakodnevni ritual njege kože. Tokom masaže obratite pažnju na svoj stomak. Možda ćete osjetiti bebino pomicanje i guranje u vaše ruke.
  • Masaže Weleda Uljem za međicu omekšavaju kožu porođajnog područja i poboljšavaju njezinu elastičnost. To pomaže kapacitetu međice da se lakše rasteže tokom poroda. Masaža vam također pomaže da bolje upoznate svoje tijelo.
  • U prvim sedmicama trudnoće grudi se već počinju mijenjati. Nježna masaža Weleda uljem za dojenje pomaže u ublažavanju napetosti u grudima.
  • Njega kože tokom trudnoće nije samo sprječavanje strija i hidratacija kože, već i činjenje nečeg dobrog za sebe.
  • Što je dobro za buduću majku, dobro je i za bebu. Ako se brinete o sebi s pažnjom i ljubavlju, to ćete činiti i kada se brinete za svoju bebu .
Naše hranjivo ulje za njegu kože zadovoljava cijeli niz potreba odjednom. Umirujuća masaža postaje ugodno vrijeme s bebom i predah od svakodnevnog života. U isto vrijeme, nježni cvjetni miris izaziva osjećaj vedrine, dopuštajući joj da se smireno i samouvjereno suoči s izazovima koji su pred njom.
Ute Wronn, primalja u Weledi

NAŠI PROIZVODI ZA NJEGU TRUDNOĆE: STRUČNOST VEĆ 20 GODINA

Ulje za dojilje

Masirajte, zagrijte i stimulišite vaše grudi za dojenje.

Ulje za masažu međice

Potpuno prirodno masažno ulje koje vas priprema za porođaj

Ulje za trudnice

Sprječava pojavu strija i čini kožu glatkom i elastičnom.

Pažljivo razvijeni od strane primalja i farmaceuta, naši prirodni proizvodi zadovoljavaju posebne potrebe tijekom trudnoće i dojenja – već 20 godina.