Istražujemo sa znanjem i strašću

Stručnjaci smo za holističku prirodnu kozmetiku i antropozofske lijekove. Tako istražujemo i razvijamo naše proizvode.

Efikasno i sigurno

Efikasno i sigurno – svi naši proizvodi moraju posjedovati ove dvije osnovne kvalitete. Ali mogu biti i privlačni, njegujući, umirujući, iscjeljujući i nježno osnažujući. U tu svrhu imamo preko 100 stručnjaka koji rade na istraživanju i razvoju.

Stručnjaci smo za holističku prirodnu kozmetiku

Naša prirodna kozmetika je dizajnirana da njeguje vašu ljepotu, zdravlje i holističku dobrobit. Bilo da se radi o kremi za ruke ili losionu za tijelo, ulju za tijelo ili gelu za zube, neguju samo tijelo, već i um i duh. Naša dugogodišnja naučna i dermatološka ekspertiza, kao i naše razumijevanje ljudi, nalaze se u svakom od naših proizvoda. U rješavanju individualnih potreba kože, naši stručnjaci također istražuju osnovne uzroke. Inspirirani Antropozofijskim pogledom na prirodu i ljudska bića, pronalazimo posebna rješenja, koristeći korisne tvari iz prirode za stvaranje učinkovitih formulacija. U svakom Weleda proizvodu možete otkriti posebnu kvalitetu koja ide mnogo dalje od dubine kože.

Salutogeneza – zdravlje kroz samoizlječenje

Šta ljude održava zdravima? Salutogeneza se bavi vlastitim moćima samoizlječenja koje možemo aktivirati kako bismo uspostavili ravnotežu tijela i uma, ojačali ih i zaštitili od bolesti.

Aktivni sastojci i efikasnost

Zauzimamo holistički pristup razvoju i odabiru naših aktivnih sastojaka. Na osnovu 100 godina iskustva zasnovanog na najnovijim saznanjima i stručnosti, razvijamo formulacije sa sastojcima prirodnog porijekla koji su učinkoviti, visokokvalitetni i inovativni.
Prije nego što odaberemo novi ekstrakt za seriju proizvoda, provodimo dubinsko istraživanje o svojstvima samog ekstrakta i biljke iz koje dolazi. Na primjer, za jednu od naših hidratantnih krema proučavali smo bodljikavu krušku. Mogu li nevjerovatna svojstva ove biljke podržati kožu? Kako zadržava vlagu? Kako može podijeliti ove kvalitete sa kožom?
U Weleda prirodnoj kozmetici kombiniramo specifične aktivne sastojke – kao što su biljni ekstrakti, eterična ulja i ulja sjemenki – kako bismo optimalno zadovoljili potrebe kože. I idemo još dalje: zajedno sa istraživačkim institutom u Goetheanum u Švicarskoj, istražujemo kako su svojstva biljaka povezana s ljudskim bićima, postavljajući pitanja poput: Koje biljne vrste mogu podržati stanje kože ljudi koji su osjetljiviji? Zašto su pojedini dijelovi biljke posebno pogodni za korištenje u hranjivoj kremi za poboljšanje neujednačene teksture kože?

Za razvoj visokokvalitetne prirodne kozmetike potrebno je puno vremena i iskustva.
Dr. Bernhard Irrgang, voditelj istraživanja i razvoja prirodne i organske kozmetike

Weleda prirodna kozmetika ima NATRUE certifikat

Kako nije postojala zvanična definicija prirodnih i organskih kozmetičkih proizvoda, 2008. godine udružili smo snage sa našim partnerima kako bismo uspostavili pečat kvaliteta: NATRUE. Veliku važnost pridajemo transparentnim kriterijima koje svako može razumjeti i razumjeti. I zato su svi naši kozmetički proizvodi, od gela za zube do balzama za stopala, bez izuzetka, certificirani od strane nezavisnih stručnjaka prema rigoroznim NATRUE standardima. Weleda ide iznad i dalje od zahtjeva kada je u pitanju kvalitet. To nas čini jednim od najbeskompromisnijih proizvođača prirodne kozmetike.

Namjenski centar kompetencija za naše mirise

Nanošenje Weleda proizvoda na kožu znači inspirirati čula njegovom čistom i prirodnom kompozicijom mirisa. Mirisi su važan i bitan dio holističkog učinka naših proizvoda. Naši parfimeri u Weleda Competence Centru kombinuju prirodna eterična ulja kako bi stvorili mirise koji podržavaju i nadopunjuju efekte naše prirodne kozmetike.

Inspirisan aromaterapijom

Još u ranim danima Welede, eterična ulja su se koristila kao aktivni sastojci u našoj prirodnoj kozmetici i lijekovima, poput stimulativnog ruzmarina ili umirujuće lavande. Tokom godina, svoje znanje stečeno iz aromaterapije ugradili smo u naše bogato iskustvo s mirisima. U razvoju mirisnih kompozicija, naši parfimeri crpe inspiraciju iz prirode i bogatih aroma cvjetnica, četinjača i lišća. Eterična ulja su stručno kombinovana tako da čisti mirisi biljaka pobuđuju čula.

Efikasnost naših lijekova

Efikasnost, sigurnost i kvalitet – to su kamen temeljac našeg farmaceutskog istraživanja. Weleda je moderna farmaceutska kompanija sa dugom istorijom. Mnogi naši lijekovi su dokazali svoju vrijednost tokom mnogo godina. Kako bismo stekli još više znanja o djelotvornosti naših lijekova, prikupljamo kliničke podatke i učestvujemo u univerzitetskim istraživačkim projektima. Također provodimo vlastite pretkliničke i kliničke studije kako bismo dalje razvijali postojeće lijekove i razvijali nove za budućnost.

Kako djeluju Weleda lijekovi?
Biti bolestan znači da je naš organizam van ravnoteže. Kao dopuna konvencionalnoj medicini, antropozofska medicina je integrativni pristup koji ima za cilj da podrži samoregulatorne mehanizme našeg tijela za prevladavanje bolesti gdje god je to moguće i razumno. Antropozofski lijekovi su dizajnirani da stimuliraju našu prirodnu odbranu i sposobnost samoiscjeljenja. Oni to mogu učiniti jer posebno pripremljeni aktivni sastojci koje sadrže imaju specifičan učinak na oštećene funkcije organa.

Kako provodimo naše istraživanje?

Od 1921. godine proizvodimo široku paletu lijekova. Danas se uglavnom fokusiramo na provođenje naučnih istraživanja o djelotvornosti naših postojećih preparata i na razvoj novih proizvoda. Naše istraživanje je zasnovano na našim poznavanjem tradicionalne biljne i antropozofske medicine u kombinaciji sa savremenim naučnim istraživačkim metodama.

Šta istražujemo?

Naše istraživanje se fokusira na područja koja trenutno pogađaju mnoge ljude: očne bolesti, poremećaje spavanja i druge tegobe povezane sa stresom, kardiovaskularne bolesti, probavne smetnje, prehlade i kožne bolesti.
Provodimo temeljna temeljna istraživanja i istražujemo učinke lijekova koje proizvodimo koristeći naše posebne farmaceutske proizvodne procese. Jedan od naših trenutnih projekata je razvoj inovativnog biljnog lijeka za liječenje poremećaja spavanja.

Farmaceutska istraživanja u Weledi znače probijanje novih osnova, usuđivanje na inovacije i pružanje jasnih naučnih dokaza o efikasnosti naših lijekova.
Dr. Aldo Ammendola, glavni direktor za istraživanje i razvoj

Pružamo naučne dokaze

Objavljeno je gotovo 300 kliničkih studija o antropozofskim lijekovima. Postoje veoma dobri dokazi o efikasnosti određenih lekova, kao što je Weleda sprej od polene groznice (Gencydo) sa limunom i dunjom.
Jedan posebno uvjerljiv primjer je IIPCOS studija (International Primary Care Outcomes Study) koja upoređuje konvencionalno i antropozofsko liječenje akutnih respiratornih infekcija i infekcija uha kod odraslih i djece.
Rezultati pokazuju da liječnici koji imaju antropozofski pristup rijetko propisuju antibiotike, u poređenju sa ljekarima koji svoje pacijente liječe konvencionalno. Ipak, pacijenti koji su primili antropozofski tretman brže su se oslobodili tegoba i simptoma, te su općenito bili zadovoljniji terapijom.