Kolačići

Sljedeća tabela prikazuje detalje za sve kolačiće koji se koriste na ovoj stranici. 

 

Naziv

Opis

Vrijeme isteka

CUSTOMER_UUID Konakart.

UUID je ključ za informacije o klijentima koje su sačuvane u bazi podataka. Ime posjetioca, njegov ID, preferencije i lokacija se takođe čuvaju.

Kraj sesije pretraživača
JSESSIONID Tomcat.

Kolačić sesije. Koristi se za identifikaciju pretraživača.

Kraj sesije pretraživača
__utma Google analytics.

Koristi se za razlikovanje korisnika i sesije. Kolačić se kreira prilikom provođenja javascript biblioteke, kada se ne upotrebljavaju __ utma kolačići. Kolačić se ažurira svaki put kada se podaci šalju u Google Analytics. Saznajte više na: developers.google.com 

2 godine posle ažuriranja
__utmb Google analytics.

Koristi se za razlikovanje sesija i posjeta. Kolačić se kreira prilikom provođenja javascript biblioteke, kada se ne upotrebljavaju __ utmb kolačići. Kolačić se ažurira svaki put kada se podaci šalju u Google Analytics.

30 minuta posle ažuriranja
__utmc Google analytics.

Ne koristi se u ga.js. Kreiran da obezbedi međuoperativnost sa urchin.js. Koristi se za kreiranje vremenskog pečata za momenat kada posjetilac napusti stranicu.

Kraj sesije pretraživača
__utmz Google analytics.

Pohranjuje izvor prometa ili akciju oglašavanja koja definiše kako je posjetilac došao na stranicu. Kolačić se kreira prilikom provođenja javascript biblioteke i ažurira se svaki put kada se podaci šalju u Google Analytics.

6 meseci posle ažuriranja
_ga Google analytics.

Koristi se za razlikovanje korisnika. Koristi se u analytics.js datoteci.

2 godine
_gat_UA-57093936-10 Google analytics.

Služi za suzbijanje stope potražnje. Koristi se u analytics.js datoteci.

10 minuta
_visitor Hippo:

Jedina informacija koja se čuva u kolačiću je ID posjetioca - UUID koji sam po sebi ne sadrži nikakve informacije, osim identifikatora za razlikovanje posjetilaca.

Saznajte više na: www.onehippo.org

2 godine
_weleda_accepted_cookie Weleda.

Ovaj kolačić skladišti "Boolean" (true / false) kada korisnik prihvati politiku kolačića.

5 dana posle ažuriranja
nlSubscriptions

Weleda.

Ovaj kolačić bilježi interno identifikacijske liste za slanje newsletter-a na koje se korisnik pretplatio ili odbio putem web stranice, kao i datum događaja. Kolačić se koristi za praćenje zatvaranja ili popunjavanja obrazaca za pretplatu na newsletter na web lokaciji, kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo.

30 dana od zadnjeg ažuriranja
newsletterbar

Weleda.

Ovaj kolačić sadrži vrijednost "oboriti/spustiti" kada korisnik na web stranici "obori/spusti" modul newsletter trake. Služi kako bi pokazao da je traka "oborena/spuštena" tokom sesije.

30 dana od zadnjeg ažuriranja