Ljepota

Kako prirodna kozmetika djeluje na suhu kožu

Prirodna kozmetika puno je više nego što se čini na prvi pogled. Svojim prirodnim sastojcima utiru put boljoj ravnoteži za suhu i vrlo suhu kožu. Biljna ulja jačaju zaštitnu barijeru kože s lipidima sličnim onima naše kože i potiču njezine sposobnosti samoregulacije, što dovodi do učinkovitijeg zadržavanja vlage.

Naša koža je živi organ. Što bi moglo biti bolje u podržavanju njezinih prirodnih funkcija od proizvoda za njegu kože napravljenog od prirodnih sastojaka? Biljna ulja ili lanolin, na primjer, idealni su u tom pogledu. Oni se lako upijaju u kožu i obnavljaju njezinu zaštitnu barijeru, jer su slični lipidima kože. Zbog toga se naša koža manje isušuje. Prima hranu dok zadržava sposobnost disanja.

Biljni ekstrakti mogu umiriti i regenerirati kožu pod stresom

Maćuhica

Također poznata kao Viola tricolor, ova dragocjena biljka cijenjena je zbog svojih umirujućih i hidratantnih svojstava. Ima dugu tradicionalnu primjenu za grubu, ispucalu kožu, budući da ekstrakt maćuhice smiruje perutavu kožu.

Kamilica

Ova nježna biljka ima umirujuća svojstva i idealna je za nježnu kožu. Često se koristi u kombinaciji s nevenom za blagu njegu kože.

ružmarin

Ružmarin je poznat po svom revitalizirajućem, stimulirajućem i tonizirajućem djelovanju. Ekstrakt lista ružmarina pospješuje regenerativne procese kože.

Neven

Cvjetovi nevena nježno hrane i regeneriraju suhu kožu. Važne komponente su karotenoidi, flavonoidi i eterična ulja.

Prirodna kozmetika Weleda pomaže suhoj, gruboj koži da regulira svoju prirodnu ravnotežu vlažnosti. Krhka koža postaje osjetno glađa i zadržava više vlage, pružajući dugotrajnu zaštitu lipidnom sloju kože.

Testovi koje su neovisni instituti proveli na volonterima dokazali su ove učinke u sva četiri proizvoda Skin Food tvrtke Weleda: Bilo na licu, usnama, laktovima, koljenima, stopalima ili cijelom tijelu