INTENZIVNA
HIDRATACIJA
POTEKLA
IZ
PRIRODE

OTKRIJTE KAKTUS OPUNCIJA

Najnovije Weleda otkriće iz prirode. Ova nevjerovatna biljka se prilagodila suhoj klimi i napreduje u izazovnim uslovima "zaključavanjem" vode gde je najvažnije. Upravo smo upotrijebili njeno izuzetno svojstvo vezivanja vode za svoju novu liniju koja koži pruža cjelodnevnu hidrataciju.

KAKTUS - linija za hidrataciju kože

Najbolje prodavani proizvodi

Krema za lice od kaktusa

Dugotrajna, efikasna hidratacija normalne i suhe kože.

Losion za lice od kaktusa

Hidratacija normalne i mješovite kože.

Pogledaj dalje od etikete

PRIRODNO RJEŠENJE ZA INTENZIVNU HIDRATACIJU

PRIRODNO RJEŠENJE ZA INTENZIVNU HIDRATACIJU

Kaktus opuncija bogat je polisaharidima, poznatim po sposobnosti vezivanja vode. Weleda ima skoro 100 godina iskustva u izdvajanju aktivnih sastojaka iz biljaka. Za liniju proizvoda namJenjenih cJelodnevnoj hidrataciji vJešto smo transformisali svojstva kaktusa opuncija da vežu vodu, za koja je naučno dokazano da imaju značajan hidratantni efekat na kožu. Ovo je novi 100% prirodni ekstrakt, sa evropskim patentom na čekanju za proces proizvodnje.

WELEDA EKSTRAKT HIDRATANTNOG KAKTUSA*

  • 100% prirodni ekstrakt organskog kaktusa opuncija

  • Naučno dokazano dubinski hidrira kožu

  • Bogat polisaharidima koji vežu vodu

*Evropski patent na čekanju za proces proizvodnje

ETIČKA NABAVKA KAKTUSA OPUNCIJA

ETIČKA NABAVKA KAKTUSA OPUNCIJA

Weleda ulaže mnogo vremena u pronalaženje visokokvalitetnih, organskih sastojaka što je slučaj i sa kaktusom opuncija. Ovaj sirovi sastojak nabavljamo iz Meksika.
Tlo, kao i vrijeme berbe utiču na razvoj njegovih moćnih svojstava vezivanja vode. Ponosni smo što imamo transparentan i etičan lanac snabdijevanja koji podržava ljude i biodiverzitet. Weleda je jedan od rijetkih brendova koji se udružio sa Savezom za etičku bio-trgovinu (UEBT), neprofitnom organizacijom koja podržava i verifikuje posvećenost kompanija savjesnoj nabavci sirovina.