Tajna bebine kože

Čulni organ i zaštitni omotač

Bebina koža je veoma osjetljiva, tanka i zahtjeva posebnu zaštitu. Nakon rođenja, beba ostaje bez zaštitne toplote majčinog tijela i njena koža je sada jedina barijera između nje i spoljašnjeg sveta. Zbog toga joj je potrebna posebna njega koja će joj pomoći u ovoj važnoj ulozi.

Poseban karakter bebine kože

Bebina koža je pet puta tanja nego koža odraslih, što znači da mnogo brže apsorbuje nanesene supstance i intenzivnije reaguje na njih. Zapravo, koža vaše bebe se još uvek razvija i rožnati sloj postepeno povećava svoju zaštitnu funkciju od spoljnih uticaja. Kiseli omotač i funkcija barijere se takođe razvijaju. A pošto znojne žlijezde još uvek nisu formirane u potpunosti, maleno tijelo se bori da samostalno reguliše temperaturu.

Bebama je poslije rođenja potreban topli, zaštitni prekrivač – tu se ne misli samo na prirodne, vazdušaste materijale kojima pokrivamo i u koje oblačimo bebu, već i na posebno blage preparate za njegu kao i brižljivi kontakt koža na kožu. Taj nježni i brižljivi kontakt koža na kožu predstavlja izuzetno važan doprinos pravilnom razvoju vaše bebe.

„Vaša beba mnogo toga uči preko svoje kože. Svakim dodirom, ona saznaje nešto novo o svijetu oko sebe.“

Kakva vrsta njege je potrebna koži vaše bebe?

Ključno: u prvim mjesecima važno je ne pretjerivati sa korišćenjem različitih preparata za njegu. Mnogo toga se može izbjeći – na primjer, vašoj bebi nije potrebna pjenušava kupka svaki dan. Jedna kupka nedeljno je sasvim dovoljna u prvih nekoliko mjeseci, a ostalim danima bebu možete prati mekanom, nakvašenom flanelskom krpicom. Nakon kupke ili pranja, Losion za tijelo od nevena štiti kožu vaše bebe i pruža joj potrebnu vlagu. Pelenska regija je najosetljiviji dio tijela - toplo i vlažno okruženje je pogodno za razvoj bakterija i može biti izazov za kožu koja se još uvek razvija.

Nakon svakog mijenjanja pelena bebinu kožu treba očistiti toplom vodom, nježno je obrisati peškirom, a zatim nanijeti nekoliko kapi neparfemisanog Bebi ulja od nevena. Za kožu je veoma dobro da pelensku regiju vaše bebe ostavite otkrivenu na nekoliko trenutaka. Krema protiv pelenskog osipa od nevena štiti i sprječava pojavu bolnog osipa.

Pitanje sastojaka

Pošto je bebina koža posebna, i preparati za njegu moraju biti posebno prilagođeni njenim potrebama. Idealno je kada sadrže mali broj prirodnih sastojaka, ali samo onih vrhunskog kvaliteta: struktura biljnih ulja slična je strukturi hidrolipidnog sloja kože. Zato se naši preparati savršeno stapaju sa prirodnim zaštitnim slojem na koži, a zahvaljujući prirodnim sastojcima koje sadrže ne stvaraju nepropusni omotač. To znači da delikatna koža može da diše i da se razvija, a da je u isto vrijeme potpuno zaštićena našim preparatima.

Weleda preparati za njegu kože beba sadrže sastojke vrhunskog kvaliteta koji bebinoj koži pružaju sve što joj je potrebno u ovom važnom razdoblju života i razvoja.

“Delikatna koža bebe je veoma posebna. Potrebno joj je mnogo topline i zaštite.”

Mlijeko za njegu neven

Blagi hidratantni i umirujući losion za delikatnu kožu.

Ulje bez mirisa neven

Organsko bebi ulje za osjetljivu kožu.