Vučji trn

Moćna bobica sa okrepljujućim dejstvom na vitalnost

Pionir među biljkama kome je malo potrebno da bi preživio i cvjetao. Tokom čitavog razvojnog ciklusa, vučji trn pokazuje sposobnost da kombinuje vitalnost i životnu snagu. Ovo se ogleda i u njegovom korjenovom sistemu koji se prostire i do 12 metara u prečniku. Može bujati na oskudnom, gotovo neprijateljskom, poroznom zemljištu bez ikakvih hranjivih materija, lako prevazilazeći veoma zahtjevne uslove za rast. Ipak, vučjem trnu je jedna stvar neophodna: sunčeva svjetlost.

Ovaj nepristupačni, trnoviti grm tvrdih, šiljatih listova je pravi obožavalac sunca. Svijetle, zlatno-crvene bobice apsorbuju sunčeve zrake i iz njih uzimaju snagu, pretvarajući ih u dragocjene vitamine. Njegov plod, koji nije lako ubrati, je mnogo više od lijepog prizora: kao višenamjenska vitaminska bomba on daje snagu ljudskom tijelu kako iznutra tako i spolja.

Jača imunološki sistem

Otpornost je najočiglednija osobina vučjeg trna. Jarke bobice imaju izuzetno visok sadržaj vitamina C, ali takođe sadrže i vitamin B12 (kobalamin), koji je posebno važan za vegeterijance. Naročito tokom zimske sezone kada je manje sunca, naš imunološki sistem ima koristi od zaliha skladištene sunčeve svjetlosti u bobicama. One pomažu pri oživljavanju samo-regulacije organizma unošenjem prirodnih, bioloških vitamina, čime se podiže opšti nivo energije i jača imunološki sistem.

Prijatelj sunca

Vučji trn je zaista pravi stručnjak za ljepotu. Bogata ulja iz sjemenki i pulpe štite kožu i jačaju njenu zaštitnu funkciju. Visok sadržaj linolne i palmitoleinske kiseline i vitamina E smiruje iritacije na koži. Karotenoidi koji daju vučjem trnu narandžasto-crvenu boju i njegov poseban odnos sa svjetlošću, vazduhom i toplotom čine ga posebno pogodnim za zaštitu kože od štetnih uticaja sunca kao i za oporavak kože koju je sunce već oštetilo. Sprječava sušenje kože i pomaže zdravu interakciju energija u koži. U našoj liniji za njegu kože na bazi vučjeg trna, slavimo univerzalni talenat za život i vitalnost.

Losion za tuširanje vučji trn

Svježi, kremasti losion sa prirodnim organskim uljima, koji oživljava kožu

Ulje za tijelo vučji trn

Lagani zlatni dodir za žednu kožu.

Losion za tijelo vučji trn

Intenzivna njega tijela za suhu kožu.

Krema za ruke vučji trn

Lagana, brzoupijajuća krema za ruke za svakodnevnu upotrebu.