Neven

Vrt omiljen zbog svojih ljekovitih, umirujućih i obnavljajućih svojstava

Biljka neven je suštinska odlika ljekovitih i ukrasnih vrtova, kao i popularni baštenski cvijet. Rijetko koja biljka je tako svestrana i efikasna, zbog čega ga kultivišu u našim medicinskim baštama više od 80 godina.

Neven nije samo popularan kao ljekovita biljka. Blistavo, sunčano i energično cvijeće je takođe uobičajeno kao ukrasna biljka kod Grka i Rimljana, Indijaca i Arapa. Zlatna boja od nevena se dugo koristila za tkanine, hranu i kozmetiku i u Evropi.

Sakuplja energiju od sunca

Nevenov energičan i žustar rast kombinuje elemente vode i vatre što se ogleda u mirisnoj smoli sa zagrjevajućim efektom, koju nalazimo u njegovim raskošnim i vlažnim listovima i korjenu. Svijetložuti, narandžasti i crveni cvjetovi nevena su prave zamke za sunce koje apsorbuju velike količine svjetlosti i toplote. Aktivni sastojci nevena su borci protiv upaljene kože i podstiču formiranje novog tkiva dok njegovi karotenoidi, flavonoidi i eterična ulja jačaju kožu protiv spoljnih uticaja. Neven je zato posebno cijenjen zbog svojih okrepljujućih i obnavljajućih moći koje imaju zaštitni i odbrambeni efekat na zdravu kožu. U isto vrijeme, neven umiruje i zateže kožu koja je postala neuravnotežena – suha, upaljena i napeta.

Okrepljujuće djeluje na zdravu kožu.

Zbog svojih umirujućih i učvršćujućih osobina, neven je idealan za delikatnu kožu novorođenčeta i tek prohodalih beba. Naročito kod beba i male djece koža formira toplotni i zaštitni sloj od zaliha masti koje obezbjeđuju zdravo funkcionisanje unutrašnjih organa. Pa ipak, mlada koža ne može sama da se prilagodi iznenadnim promjenama temperature. Bebinoj koži je potrebna dodatna podrška u vidu pažljive brige, odjeće i utopljavanja. Ovdje na scenu stupa umirujući ekstrakt nevena, koji pomaže da se stvori otpornost i zaštitna uloga mlade kože.

 

Sa tako snažnim regenerativnim i zaštitnim svojstvima, neven igra glavnu ulogu u mnogim našim proizvodima. Tinkture i eterična ulja ove moćne biljke se nalaze u oko 30 naših preparata, a pošto je neven nezamjenjiv za razvoj dječje kože, već više od 50 godina je vodeća biljka naše linije za njegu beba i dece.

Krema za lice neven

Nježna njega i hidratacija za izloženu bebinu kožu.

Balzam protiv vremenskih uticaja neven

Zaštita za delikatnu kožu bebe tokom lošeg vremena.

Kupka ljekovita neven

Umiruje i opušta vašu bebu poslije aktivnog dana.

Ulje bez mirisa neven

Organsko bebi ulje za osjetljivu kožu.

Mlijeko za njegu neven

Blagi hidratantni i umirujući losion za delikatnu kožu.

Šampon i losion neven

Nježno tuširanje i kupanje za prirodno čistu bebu

Pasta za zube neven

Zubna pasta bez mentola sa prirodnim biljnim ekstraktima i mineralima.

Sapun neven

Najnježniji izbor za osjetljivu kožu.