Neven

Vrt omiljen zbog svojih ljekovitih, umirujućih i obnavljajućih svojstava

Biljka neven je suštinska odlika ljekovitih i ukrasnih vrtova, kao i popularni baštenski cvijet. Rijetko koja biljka je tako svestrana i efikasna, zbog čega ga kultivišu u našim medicinskim baštama više od 80 godina.

Neven nije samo popularan kao ljekovita biljka. Blistavo, sunčano i energično cvijeće je takođe uobičajeno kao ukrasna biljka kod Grka i Rimljana, Indijaca i Arapa. Zlatna boja od nevena se dugo koristila za tkanine, hranu i kozmetiku i u Evropi.

Sakuplja energiju od sunca

Nevenov energičan i žustar rast kombinuje elemente vode i vatre što se ogleda u mirisnoj smoli sa zagrjevajućim efektom, koju nalazimo u njegovim raskošnim i vlažnim listovima i korjenu. Svijetložuti, narandžasti i crveni cvjetovi nevena su prave zamke za sunce koje apsorbuju velike količine svjetlosti i toplote. Aktivni sastojci nevena su borci protiv upaljene kože i podstiču formiranje novog tkiva dok njegovi karotenoidi, flavonoidi i eterična ulja jačaju kožu protiv spoljnih uticaja. Neven je zato posebno cijenjen zbog svojih okrepljujućih i obnavljajućih moći koje imaju zaštitni i odbrambeni efekat na zdravu kožu. U isto vrijeme, neven umiruje i zateže kožu koja je postala neuravnotežena – suha, upaljena i napeta.

Okrepljujuće djeluje na zdravu kožu.

Zbog svojih umirujućih i učvršćujućih osobina, neven je idealan za delikatnu kožu novorođenčeta i tek prohodalih beba. Naročito kod beba i male djece koža formira toplotni i zaštitni sloj od zaliha masti koje obezbjeđuju zdravo funkcionisanje unutrašnjih organa. Pa ipak, mlada koža ne može sama da se prilagodi iznenadnim promjenama temperature. Bebinoj koži je potrebna dodatna podrška u vidu pažljive brige, odjeće i utopljavanja. Ovdje na scenu stupa umirujući ekstrakt nevena, koji pomaže da se stvori otpornost i zaštitna uloga mlade kože.

 

Sa tako snažnim regenerativnim i zaštitnim svojstvima, neven igra glavnu ulogu u mnogim našim proizvodima. Tinkture i eterična ulja ove moćne biljke se nalaze u oko 30 naših preparata, a pošto je neven nezamjenjiv za razvoj dječje kože, već više od 50 godina je vodeća biljka naše linije za njegu beba i dece.

Krema za lice neven

Nježna njega i hidratacija za izloženu bebinu kožu.

Balzam protiv vremenskih uticaja neven

Zaštita za delikatnu kožu bebe tokom lošeg vremena.

Krema protiv pelenskog osipa neven

Nježna zaštita delikatne bebine kože.

Kupka ljekovita neven

Umiruje i opušta vašu bebu poslije aktivnog dana.

Ulje bez mirisa neven

Organsko bebi ulje za osjetljivu kožu.

Mlijeko za njegu neven

Blagi hidratantni i umirujući losion za delikatnu kožu.

Šampon i losion neven

Nježno tuširanje i kupanje za prirodno čistu bebu

Pasta za zube neven

Zubna pasta bez mentola sa prirodnim biljnim ekstraktima i mineralima.

Sapun neven

Najnježniji izbor za osjetljivu kožu.