Nar

Stručnjak za balansiranje ekstrema, stimulisanje i regeneraciju života

Simbol ljepote i moći

U mnogim kulturama nar je poznat hiljadama godina. Porijeklom iz drevnog Persijskog carstva koje je obuhvatalo prostor današnje Grčke, Turske, Irana i Iraka, i danas se najviše uzgaja na Mediteranu, Bliskom Istoku i Indiji. U ovim kulturama, nar se smatra za simbol ljepote, plodnosti, senzualnosti i snage još od davnina. Sama biljka može da doživi poodmaklu starost – neki primjerci imaju preko 200 godina. U današnje vrijeme, nar je ponovo otkriven u kulinarstvu i kozmetici.

Naučno dokazana svojstva

Dragocjeno ulje sjemenki nara ima antioksidativna i regenerativna svojstva zbog visokog sadržaja polifenola. Ove prirodne fitohemikalije deluju kao izvrsni čistači slobodnih radikala koji su odgovorni za ubrzano starenje kože i ćelija. Ulje od sjemenki nara revitalizuje ćelije kože tako da ona postaje zategnuta i glatka na prirodan način. Njegova brojna pozitivna svojstva su u skorije vreme potvrđena u mnogim naučnim studijama.

Konstantan rast

Snažan, okrepljujući i revitalizirajući efekat nara na kožu je pojačan time što procesi rasta ove biljke nisu uzastopni, sa jasnim prekidima između faza, već one prelaze jedna u drugu, preklapaju se i odvijaju simultano – baš kao i faze ljudskog života.

Od 40. godine života imamo najveću korist od pozitivnih svojstava nara. U ovoj životnoj dobi, prisjećamo se naših iskustava i možemo da prepoznamo ko jesmo, a ko nismo. Ali, kako starimo naša koža se mijenja – njena vitalnost se smanjuje, regenerativni procesi se usporavaju i biva joj sve teže da se sama tokom noći izbori sa sklonošću ka zadebljavanju.

Majstor tranzicije

Ovo je vrijeme kada nam nar može pružiti dragocjenu uslugu. On posreduje između suprotnosti mladalačkog i zrelog doba i omogućava lagan prelazak iz jednog u drugo, stvarajući okvir za dinamične i regenerativne efekte. Tako ulje sjemenki nara stabilizuje i opušta kožu u doba promjena, dovodeći unutrašnju i spoljašnju ljepotu u harmoniju i ohrabrujući nas da spokojno gledamo na budućnost.

Serum za lice nar

Intenzivni serum za čvršću kožu, trenutnu vlagu i obnovu kožu.

Krema za područje oko očiju nar

Formulisana za učvršćivanje kože i ublažavanje bora u zoni oko očiju.

Losion za tuširanje nar

Nježni losion za tuširanje, senzulnog mirisa.

Losion za tijelo nar

Losion za tijelo za svakodnevnu upotrebu koji sprječava preuranjeno starenje kože.

Ulje za tijelo nar

Antioksidativno ulje u kojem se uživa, jer svačija koža treba da bude blistava.

Krema za ruke nar

Štiti zrelu kožu od štetnih spoljnih uticaja.