Divlja ruža

Neukrotiva ljepota u harmoniji sa snagom

Kraljica cvijeća, ambasador ljubavi, simbol ljepote i čistoće

Nijedan drugi cvijet ne fascinira vječno kao ruža

Nije čudo što ruža gotovo ima status legende među cvijećem - još su je drevni Vavilonci gajili kako bi pravili mirisne masti od njenih latica. U staroj Kini ruže su se posebno gajile na terasastim parcelama, jer se znalo za njihovo regenerativno dejstvo. Za vrijeme vladavine cara Karla Velikog ljudi su koristili latice ruže za ispiranje i ljekovite kupke dok se sa destilacijom dragocjenog ulja od ruže vjerovatno započelo u Persiji. Eterično ulje se smatralo za izuzetno vrijedno pošto je njegovo dobijanje bilo – i još uvijek je – veoma skupo. Potrebno je tri miliona cvetova da bi se proizveo jedan litar ulja. Danas postoje mnoge varijante i mirisi i oko 150 vrsta divlje ruže od kojih skoro dvije trećine dolazi iz Azije.

U ravnoteži između ljepote i snage

Unutrašnje vrijednosti ruže su podjednako značajne – a naročito su moćne u njenoj divljoj verziji. Divlja ruža lako održava ravnotežu između uglađenosti i čvrstine, zahtjeva okoline i prilagodljivosti. Kada se uzgaja, ruža iskazuje svoju vitalnost i harmoniju kroz jedinstvenu ljepotu i očaravajući miris. Sa druge strane, divlja ruža, u sebi krije životnu snagu i razvija unutrašnje esencije od kojih se pravi visokokvalitetno ulje muskatne ruže.

Eterično ulje muskatne ruže umiruje i omekšava kožu

Svojim mnogobrojnim trnjem, divlja ruža samu sebe obuzdava, suzbijajući impulse ka spoljašnjem rastu. Na taj način, uspostavlja se unutrašnja ravnoteža. Ova harmonija ogleda se u plodu divlje ruže, šipku, koji vrvi od sjemenki.

Zdravlje naše kože takođe ima koristi od sposobnosti ruže da balansira. Eterično ulje muskatne ruže umiruje i omekšava kožu dok miris ruže iz Damaska harmonizuje naše raspoloženje. Koristimo vrstu divlje ruže 'rosa mosqueta' i njen crveni šipak u našoj liniji za njegu kože lica i tijela. Ulje muskatne ruže je jedno od najefikasnijih ulja za postizanje efekta glatkoće. Naročito nakon 30. godine, kada koža vremenom postaje sve zahtjevnija i sve više suha, snaga naše linije na bazi divlje ruže daje željene rezultate.

Krema za lice dnevna divlja ruža

Efikasna njega kože nakon tridesete, za zaštitu od prvih znakova starenja

Krema za lice noćna divlja ruža

Bogata noćna krema koja hrani i omekšava.

Losion za lice divlja ruža

Nježni hidratant koji omekšava i štiti kožu u vašim tridesetim.

Losion za tuširanje divlja ruža

Delikatni miris ruže u losionu za tuširanje

Ulje za tijelo divlja ruža

Intenzivno obogaćena vlažnost sa dragocjenim ružinim uljem

Losion za tijelo divlja ruža

Lagani cvijetni losion za omekšavanje normalne do suhe kože

Dezodorans divlja ruža

Naš najženstveniji i najcvjetniji osvježivač