Citrus

Okrepljujući i osvježavajući efekat limuna budi i podiže vaš duh

Izvor vitamina C

Opšte je poznato da je ovo kiselo voće prepuno vitamina C. Sok limuna je zbog svog odbrambenog dejstva dokazani kućni lijek protiv prehlade. Topli limun sa medom osvježava i daje novu snagu, a što je limun zreliji, to ima više voćne kiseline i snažnije adstrigentno, pročišćavajuće i osvježavajuće dejstvo, koje vam pruža svježu vitalnost - kako iznutra tako i spolja.

Budi vaša čula

Njegov miris je nepogrešiv. Djeluje kao budilnik na naša čula, pružajući nam bistrinu uma i smirenost – svježa aroma limuna okrepljuje baš kao i njegova vedra boja. Moćna eterična ulja citrusa prožimaju čitavu biljku. Ne samo da mali bijeli cvjetovi predivno mirišu, već se visokovrijedna eterična ulja takođe nalaze u njegovoj kori, mesu, pa čak i u karakterističnim ovalnim listovima.

 

 

Stablo limuna takođe puca od vitalnosti – zimzeleno drvo srednje veličine je jedino koje istovremeno cvjeta i daje plodove gotovo cijele godine. Godišnje, jedno stablo može dati i do 1000 kilograma limuna.

 

Limun je održao svoju reputaciju kao visokorodna biljka vijekovima unazad. Porijeklom iz sjeverne Indije, drvo limuna je obišlo čitavu planetu još u srednjem vijeku. Danas se gaji od Kine do Španije, a najbolje uspijeva na plodnom zemljištu sa dosta sunca. Ono zaista ne voli hladnoću - najbolje mu je kada termometar pokazuje između 15 i 30 stepeni. Pod povoljnim uslovima, drvo limuna može da živi i do sto godina.

Okrepljujuća ulja za dušu i tijelo

Zato koristimo neiscrpno izobilje energije limuna za naše proizvode. Njegova eterična ulja i potpuno prirodni voćni sok su dokazani kao važni sastojci medikamenata i sredstava za higijenu. Za našu liniju za njegu tijela na bazi citrusa koristimo isključivo biodinamički uzgajan limun sa Samalita Cooperative na Siciliji gdje se limun gaji već decenijama. Sadržaj šećera, kiseline i količina vitamina ovog limuna su naročito visoki. Visokovrijedna eterična ulja našeg limuna održavaju i njeguju, ne samo vašu kožu, već i vaš um – njegov intenzivni miris okrepljuje naš duh i podstiče dobro raspoloženje za cijeli predstojeći dan.

Losion za tuširanje limun

Svježi, okrepljujući gel za tuširanje i buđenje pod tušem.

Ulje za tijelo limun

Okrepljujuća hidratacija koja budi važu kožu i čula.

Krema za ruke i nokte citrus

Intenzivna njega za suhe ruke i lomljive nokte

Dezodorans limun

Potpuno prirodna svježina koja neutrališe neprijatne mirise.