Badem

Pruža koži zaštitu i obnavlja njenu prirodnu ljepotu

Praznik za oči

Raskošno more cvijeća u bijeloj i roze boji - godišnje cvjetanje badema je pravi praznik za oči. Duže od 4.000 godina, ljudi gaje ovo elegantno drvo sa svojim dragocjenim voćem. Priroda badema prikazana je u skladnom odnosu između zdrave i zaštitne ljuske spolja, koja štiti jezgro, bogato uljem i hranjivim sastojcima, sa unutrašnje strane.

Bogat zdravim sastojcima

Almond flower in blossom - Weleda

Badem je prepun minerala i vitamina. Snabdijeva nas nezasićenim masnim kiselinama, proteinima visokog kvaliteta i povrh svega, predivnog je ukusa. Zato i nije iznenađujuće to što je badem tako cijenjen kada je u pitanju njega kože. U današnje vrijeme, koža, naš najveći čulni organ, izložena je različitim tegobama: uticajima okoline, stresu, kao i neuravnoteženoj ishrani. Ona zato može postati osjetljiva, suha i iritirana. Ulje badema je jedno od najkorisnijih ulja za brigu o koži koje pomaže pri smirivanju iritacija kože i stvaranju zaštitnog sloja. Pošto bademovo ulje ima sličnu strukturu kao spoljni lipidni sloj kože, ona veoma lako apsorbuje njegove sastojke. Visok sadržaj nezasićenih masnih kiselina, ne samo da je zdrav za srce i mozak, već ojačava i hidrolipidni sloj kože i štiti ga od gubitka tečnosti. Vitamin E u bademu je poznati antioksidant koji djeluje protiv slobodnih radikala i na taj način usporava proces starenja kože. Iritirana koža je dobro zaštićena, može da se oporavi i obnovi svoju prirodnu ljepotu.

Krema za lice badem

Dnevno-noćna njega za osjetljivu suhu kožu u bogatoj neparfemisanoj kremi sa bademovim uljem.

Mlijeko za čišćenje badem

Blago neparfemisano mlijeko posebno formulisano da štiti osjetljivu kožu.

Ulje za lice badem

Najbogatija njega za osjetljivu kožu.

Losion za tuširanje badem

Losion za tuširanje od badema veoma nježno čisti i brine se o koži.

Losion za tijelo badem

Izuzetno blaga formula koju čini samo nekoliko, veoma pažljivo odabranih sastojaka. Smiruje kožu sklonu iritacijama i pruža joj nježnu njegu.

Krema za ruke badem

Nježna formula koja smiruje kožu sklonu iritacijama i pruža dugotrajnu hidrataciju osjetljivim rukama.