Proizvodnja

Prilagođavanje umirujuće moći prirode ljudskim potrebama

Prirodno i efikasno

Prerađujemo skoro 1000 prirodnih supstanci za kozmetičke i medicinske preparate. Ipak, samo prirodno nije dovoljno za nas – naši sastojci moraju da budu i djelotvorni. Oni moraju da sudjeluju sa sposobnostima vašeg sopstvenog tijela da se oporavlja, obnavlja i odaje svoj unutrašnji i spoljašnji sjaj.

 

Da bismo bili sigurni da naši sastojci zadržavaju svoju prirodnu snagu mi ih beremo brzo i prerađujemo u najmanjoj mogućoj meri, pažljivo se brinući o njima tokom čitavog procesa. Naše farmaceutsko znanje određuje koji metod proizvodnje je najadekvatniji za svaki pojedinačni slučaj.

Proizvodni metodi antroposofske medicine

Prije svega, mi vršimo ’potentizaciju’ svih naših tečnosti ručno, tako što ih mućkamo posebnim pokretom. (zamislite da u ruci držite teglu i da je, uspravno je držeći, nježno mućkate iscrtavajući broj osam u vazduhu). Za vrijeme procesa miješanja, svo vrijeme vodimo računa da bilo kakav uticaj spoljašnjih izvora energije bude sveden na minimum – wi-fi i elektromagnetna radijacija se ispituju, mjere i smanjuju u osjetljivim prostorijama za preradu.

Osim toga, u antroposofskoj medicini, odnos između metala i planetarnih sila, između mikro- i makrokosmosa takođe igra važnu ulogu. Mi zato biramo vrijeme potenciranja prateći kalendar – na primjer, potenciranje srebra se nikada ne izvršava kada je mjesec blijed. Za sve procese potenciranja koristimo destilovanu vodu, koju smatramo podmlađujućom, jer u sebi sadrži kišnicu.

Proizvodni procesi

Prilikom termičkih procesa kao što je destilacija, uz pomoć vodene pare, ekstraktuju se visokovrijedna eterična ulja– na primjer iz cvjetova lavande. Dobijeni prirodni mirisi koriste se za parfemisanje ražličitih Weleda preparata. Natapanje je još jedan važan proces. Tokom ovog procesa, svježe ubran neven se gnječi i miješa sa alkoholom i vodom. Dvije nedjelje kasnije, mješavina se presuje i filtrira: rezultat je tinktura nevena, veoma vrijedan ekstrakt ove biljke.

 

Svi ovi procesi i njihove faze imaju nešto zajedničko – oni predstavljaju most između prirodnog stanja sastojaka i ljudi. Tako nam ono što raste u prirodi postaje dostupno, a mi imamo koristi od prirodne njege i ljekovitih dejstava sastojaka.

Bez testiranja na životinjama

Pošto čvrsto vjerujemo u njegovanje ljepote svih bića, nikada ne testiramo naše preparate na životinjama, niti to čine naši dobavljači.

NATRUE certifikovani

Zbog ovih održivih metoda proizvodnje i brige sa kojom koristimo naše prirodne sirovine, Weleda je dobila certifikat izdat od strane NaTrue, međunarodne neprofitne organizacije čiji je cilj da, svojim strogim standardima za certifikaciju, savjetuje i pruži sigurnost potrošačima širom svijeta. Mi smo ponosni što smo članovi NaTrue.

Saznaj više o Weledi

Kultura uzgajanja

Vrtovi ljekovitog bilja su esencijalni dio korporativne poslovne kulture u Weledi, počev od osnivanja 1921. Saznajte više o našim vrtovima širom svijeta.

Weleda vrtovi

Kvalitet od početka do kraja

Weleda prirodna kozmetika se zalaže za garantovan kvalitet, počev od nabavke sirovina, proizvodnje, flaširanja, pa sve do isporuke gotovih proizvoda.

Garancija kvalitete

Kako posijete tako ćete i ubrati

Oko tri četvrtine naših biljnih sastojaka dolazi iz organskog ili certifikovanog divljeg uzgoja biljaka. Logično, ne možemo sami uzgojiti sve biljke.

Nabavka sirovina

NATRUE i drugi

Prirodna kozmetika nije uvijek prirodna kozmetika. "NATRUE" je prvi međunarodno priznati pečat kvaliteta za organsku i prirodnu kozmetiku.

Certifikati i priznanja