Naša garancija kvalitete

Weleda prirodna kozmetika i medicinski proizvodi su rezultat velike pažnje i kvalitetne selekcije, od kupovine sirovina do proizvodnje, pakovanja i isporuke gotovih proizvoda.

Naša usavršena definicija kvaliteta

Naš kvalitet se zasniva na strogim kriterijumima i brojnim smjernicama kojima se vodimo kada su u pitanju održivi razvoj proizvoda, sirovine, porijeklo, proizvodnja, aditivi, parfimisanje, eksperimentisanje na životinjama, pakovanje i drugi aspekti poslovanja.

Prirodne sirovine za Weleda preparate se prerađuju na odabrane i pažljive načine tako da supstance i aktivni sastojci u potpunosti mogu da razviju svoja dejstva. Holističko, sveobuhvatno razumijevanje ljudske prirode – koju jednako čine tijelo, duša i duh – praćeno je našim dubokim interesovanjem za to kakvi su međusobni odnosi različitih supstanci u antropozofiji.

Ovo dodatno usavršava našu definiciju kvaliteta, a rezultat su proizvodi koji su u potpunosti djelotvorni i pružaju predivan osjećaj ugodnosti svima koji ih koriste. Naš prioritet je da našim kupcima, pacijentima i njihovim terapeutskim potrebama pružimo najbolji kvalitet, zato što vjerujemo da samo pažljivo odabrane i prerađene prirodne supstance mogu pomoći tijelu i njegovim brojnim složenim funkcijama.

Osiguran kvalitet u svim procesima

Neprekidno razvijanje naučnih metoda testiranja je još jedan važan dio garancije kvaliteta. Prilikom kreiranja i proizvodnje naše kozmetike, preparati se uvijek prave bez vještačkih boja i mirisa, konzervansa i genetski modifikovanih organizama, silikona, parafina, drugih petrojelskih derivata, i sintetičkih masti. Kad god je moguće, koristimo sirove materijale dobijene iz certifikovanog organskog i biodinamičkog uzgoja i kontrolisane berbe u prirodi. Testiranje na životinjama je zabranjeno kako u proizvodnji tako i u razvojnim fazama, a naše preparate parfemišemo isključivo prirodnim eteričnim uljima. Weleda preparati su takođe napravljeni na takav način da vještački konzervansi nisu potrebni.


Moto kompanije Weleda ’u harmoniji s čovjekom i prirodom’ je važan vodeći princip kroz čitav lanac proizvodnje svih kozmetičkih i medicinskih preparata. Nabavka sirovina, ambalažni materijali i završni proizvodi ispunjavaju brojne kriterijume uključujući i regulatorno usklađivanje , GMP standard (certifikat Dobre proizvođačke prakse), usklađivanje s farmakopejom kao i sa posebnim zakonskim regulativama u zemljama gdje se naši proizvodi proizvode i prodaju. Poseban značaj pridajemo materijalima i ekološkom kvalitetetu naših sirovina kao i društvenom kvalitetu naših trgovinskih procesa.

Saznajte više

Kultura uzgajanja

Vrtovi ljekovitog bilja su esencijalni dio korporativne poslovne kulture u Weledi, počev od osnivanja 1921.

Weleda vrtovi

Od sastojka do proizvoda

Bilo da se radi o destilaciji, vađenju ili stepenovanju: prirodne sirovine, koje koristimo za naše proizvode, postaju pogodne za ljudske potrebe.

Proizvodnja

Kako posijete tako ćete i ubrati

Oko tri četvrtine naših biljnih sastojaka dolazi iz organskog ili certifikovanog divljeg uzgoja biljaka. Logično, ne možemo sami uzgojiti sve biljke.

Nabavka sirovina

NATRUE i drugi

Prirodna kozmetika nije uvijek prirodna kozmetika. "NATRUE" je prvi međunarodno priznati pečat kvaliteta za organsku i prirodnu kozmetiku.

Certifikati i priznanja