Ekonomska održivost

Održiva ekonomija je ona pri kojoj se resursi planete zemlje ne troše brže nego što priroda postiže da ih obnovi.

Održiva ekonomija je ona pri kojoj se resursi planete zemlje ne troše brže nego što priroda postiže da ih obnovi.

Profitabilnost je proizvod rastućih ekosistema i uspješnih zajednica. Za Weledu je etičko poslovanje i ekonomija stvaranja vrijednosti u suštini poslovanja, zajedno sa ljudima koji to omogućavaju.

Održiva ekonomija

Profitabilnost je proizvod rastućih ekosistema i uspješnih zajednica. Za Weledu je etičko poslovanje i ekonomija stvaranja vrijednosti u suštini poslovanja, zajedno sa ljudima koji to omogućavaju.

Održiva ekonomija se, po našem mišljenju, gradi na etičkim principima, inovacijama, investicijama i zdravoj finansijskoj osnovi koristeći dostupne resurse na najbolji mogući način. Naša ideja je da unaprijedimo korišćenje tih resursa tako da ono bude efikasno, odgovorno i donosi dugoročnu korist i neprestano stvaranje profita.

Da bi ojačala vrijednost kompanije Weleda se fokusira kako na potrošače tako i na zaposlene – na njihov lični razvoj, zdravlje i potrebu za uravnoteženim životnim stilom koji uključuje i fizičko blagostanje. To je naša definicija etičke ekonomije koja stvara vrijednosti.

Dobici i ulaganja

Duboko razumijevanje posla je ono što određuje ekonomsku orijentaciju kompanije Weleda. Da bismo održali njenu viziju živom, neophodno je osigurati dugoročnu nezavisnost i autonomiju ali ukoliko ne postižemo ekonomski uspjeh, ne možemo implementirati održivu korporativnu strategiju. Profit od poslovanja je potreban za ulaganja u društvenu i ekološku održivost.

Smanjenje rizika

Vodeći posao na odgovoran način, Weleda unapređuje kapacitet kompanije da se nosi sa rizicima – od ponašanja na tržištu i ekoloških pitanja do odnosa sa zaposlenima, interesnim grupama i akcionarima. Ovo stvara održivu vrijednost koja može biti dodijeljena zaposlenima kroz zaradu, investitorima kroz dividende, a široj javnosti u zemljama u kojima poslujemo kroz naše plaćanje poreza.

Dodata vrijednost

Dodata vrijednost kompanije

Poslovne aktivnosti kompanije Weleda stvaraju profit i naš izveštaj o dodatoj vrijednosti objašnjava doprinos Weleda Grupe privatnom i javnom dohotku. Takođe pokazuje izdatke koji su bili potrebni da bi Weleda postigla svoj učinak i kako je dodata vrijednost raspodijeljena.

„Weleda vidi svoje zaposlene kao ko-preduzetnike koji su dio procesa poslovanja. Podrška i unapređivanje osjećaja lične odgovornosti i samosvijesti svakog pojedinca ima izuzetan značaj za nas.“

Saznajte više

Etičko ponašanje

Weleda ima odgovornost prema mjestima gde poslujemo i ljudima koji su uključeni u proizvodnju naših preparata.Težnja ka društvenoj odgovornosti podstiče ljude i organizacije da pozitivno utiču na razvoj, poslovanje i društvo. Kao društveno orjentisana kompanija, mi pridajemo veliki značaj individualnom razvoju i cjelokupnom zdravlju naših zaposlenih, dobavljača i partnera.

Društvena održivost

Naša odgovornost

Naša ekološka posvećenost je prisutna od pitanja biodiverziteta, preko nabavke sirovih materijala, korišćenja prirodnih resursa i održivog pakovanja sve do smanjenja utrošnje vode i otpada kao i redukcije emisija gasova sa efektom staklene bašte.

Ekološka održivost