Naše nasljedstvo

Nakon više od 90 godina vizija je još uvijek savremena

Sve do današnjeg dana Weleda je ostala dosljedna duhovnim principima svojih osnivača, i njihov snažan uticaj prožima rad čitave kompanije.

Kompaniju Weleda su 1921. osnovali austrijski filozof i prirodnjak Rudolf Steiner, holandska doktorka Ita Wegmann i Oskar Schmiedel, hemičar i farmaceut iz Minhena u Njemačkoj. Kompanija i njeni moderni metodi poslovanja i dalje su zasnovani na filozofskoj ideologiji i visokim vrijednostima njihove discipline, antropozofiji.

Naši osnivači

Čovjek sa vizijom

Duhovni i filozofski osnivač Welede.

Rudolf Steiner

Ona je teoriju sprovela u praksi

Žena sa jakom vizijom reforme u medicinskom tretmanu.

Ita Wegmann

Pogled kroz vrijeme

Kako je sve počelo

Sve je počelo sa bolnicom i farmaceutskom laboratorijom.

Hronologija: Od 1921

Direktor Welede 35 godina

Inicijator proizvodnje antroposofskih lijekova i kozmetike.

Oskar Schmiedel

Kompanija bazirana na osnovu antroposofije: "mudrost čovjeka"

Antroposofija je duhovni pogled na svijet sa evropskim korjenima, koji je danas rasprostranjen po cijelom svijetu. Imenovana je i formulisana od strane osnivača kompanije Weleda Rudolfa Štajnera, koji je termin antroposofija skovao tako da znači ’mudrost čovjeka’.

Nasuprot nekim današnjim praksama u akademskim i univerzitetskim krugovima, Štajner je koristio ovaj termin tako da se on odnosi na istraživanje duhovne dimenzije kroz naučno i duhovno iskustvo, i tome je posvetio svoj cjelokupan rad. Štajnerova antropozofija počinje egzaktnim naučnim mišljenjem sa isto tako egzaktnim istraživačkim metodama, prvobitno ograničenim na materijalni svijet, koji se onda, kroz nauku, širi i na duhovni.

Prevedeno u realnost savremene kompanije

Svi poslovni procesi kompanije Weleda prožeti su ovi vrijednostima – naš biodinamički uzgoj, pravedno ophođenje prema zaposlenima i akcionarima, prema proizvodnim procesima i kozmetičkim i farmaceutskim preparatima. Nastavljamo da se razvijamo u mnogim zemljama uz pomoć posvećenih ljudi koji poštuju naše vrijednosti i danas smo svjetski vodeći proizvođač holističke, prirodne, organske kozmetike i farmaceutskih preparata za antroposofsku terapiju.

Klasični proizvodi

Najbogatija njega za osjetljivu kožu.
Najbolja prirodna hidratacija za suhu, oštećenu kožu cijelog tijela.
Masaža koja zagrijava mišiće uljem od ekstrakta arnike.