Naše nasljedstvo

Nakon više od 90 godina vizija je još uvijek savremena

Sve do današnjeg dana Weleda je ostala dosljedna duhovnim principima svojih osnivača, i njihov snažan uticaj prožima rad čitave kompanije.

Kompaniju Weleda su 1921. osnovali austrijski filozof i prirodnjak Rudolf Steiner, holandska doktorka Ita Wegmann i Oskar Schmiedel, hemičar i farmaceut iz Minhena u Njemačkoj. Kompanija i njeni moderni metodi poslovanja i dalje su zasnovani na filozofskoj ideologiji i visokim vrijednostima njihove discipline, antropozofiji.

Naši osnivači

Čovjek sa vizijom

Duhovni i filozofski osnivač Welede.

Rudolf Steiner

Ona je teoriju sprovela u praksi

Žena sa jakom vizijom reforme u medicinskom tretmanu.

Ita Wegmann

Pogled kroz vrijeme

Kako je sve počelo

Sve je počelo sa bolnicom i farmaceutskom laboratorijom.

Hronologija: Od 1921

Direktor Welede 35 godina

Inicijator proizvodnje antroposofskih lijekova i kozmetike.

Oskar Schmiedel

Kompanija bazirana na osnovu antroposofije: "mudrost čovjeka"

Antroposofija je duhovni pogled na svijet sa evropskim korjenima, koji je danas rasprostranjen po cijelom svijetu. Imenovana je i formulisana od strane osnivača kompanije Weleda Rudolfa Štajnera, koji je termin antroposofija skovao tako da znači ’mudrost čovjeka’.

Nasuprot nekim današnjim praksama u akademskim i univerzitetskim krugovima, Štajner je koristio ovaj termin tako da se on odnosi na istraživanje duhovne dimenzije kroz naučno i duhovno iskustvo, i tome je posvetio svoj cjelokupan rad. Štajnerova antropozofija počinje egzaktnim naučnim mišljenjem sa isto tako egzaktnim istraživačkim metodama, prvobitno ograničenim na materijalni svijet, koji se onda, kroz nauku, širi i na duhovni.

Prevedeno u realnost savremene kompanije

Svi poslovni procesi kompanije Weleda prožeti su ovi vrijednostima – naš biodinamički uzgoj, pravedno ophođenje prema zaposlenima i akcionarima, prema proizvodnim procesima i kozmetičkim i farmaceutskim preparatima. Nastavljamo da se razvijamo u mnogim zemljama uz pomoć posvećenih ljudi koji poštuju naše vrijednosti i danas smo svjetski vodeći proizvođač holističke, prirodne, organske kozmetike i farmaceutskih preparata za antroposofsku terapiju.

Klasični proizvodi

Ulje za lice badem

Ublažava, smiruje i njeguje.

Skin Food krema

Najbolja prirodna hidratacija za suhu, oštećenu kožu cijelog tijela.

Krema protiv pelenskog osipa neven

Nježna zaštita delikatne bebine kože.

Ulje za masažu arnika

Masaža koja zagrijava mišiće uljem od ekstrakta arnike.