Weleda danas

Weleda Francuska, Huningue

Donosi ljudima ozdravljenje, blagostanje i vitalnost

Vodeći proizvođač i pionir holističke prirodne kozmetike i antroposofskih medicinskih preparata

Tri glavna Weleda predstavništva nalaze se blizu jedno drugom: sjedište nam je u Arlesheim u Švajcarskoj, samo nekoliko kilometara od Weledinog predstavništva u gradu Huningue u Francuskoj. Proizvodnja koja je obavlja u Schwäbisch Gmünd-u blizu Štutgarta nalazi se na samo 250 kilometara sjeveroistočno, u Nemačkoj. Na ove tri lokacije obavlja se najveći diio prerade 1000 prirodnih i održivo proizvedenih sirovina za Weleda proizvode. Više od 100 prirodnih kozmetičkih, 10 dijetetskih i oko 2500 medicinskih preparata se takođe proizvode ovde.

Visoki standardi, visok kvalitet

Najviši standardi kvaliteta i pedantna upotreba resursa prisutni su svo vrijeme dok stvaramo naše proizvode. Oko 78 procenata sirovina dolazi iz organskog i biodinamičkog uzgoja i kontrolisane berbe u prirodi. Svi proizvodi su isključivo na bazi prirodnih sastojaka – vještački konzervansi i boje se dosljedno izbjegavaju. Weleda uživa izuzetnu poslovnu reputaciju kada je riječ o kvalitetu, povjerenju i održivom razvoju.

Struktura kompanije

Weleda se sastoji od 19 većinskih akcionara i ova kompanija ima oko 200 zaposlenih širom svijeta. Oko 40 procenata kapitala i oko 80 procenata glasačkih prava u okviru Weleda AG posjeduju dva glavna akcionara: Udruženje antropozofa (Dornah, Švajcarska) i klinika Arlesheim (Arlesheim, Švajcarska), nekadašnja Ita Wegman Klinika AG. Preostale participativne akcije bez prava glasa su u slobodnom prometu. Jedino članovi AAG imaju pravo da budu registrovani u registru akcionara. U pogledu prodaje, Weleda se može naći u više od 50 zemalja na svim kontinentima.

Održivost od početka

Od osnivanja kompanije 1921. Weleda posluje društveno, ekološki i ekonomski odgovorno u svim svojim poslovnim segmentima, od nabavke sirovina do proizvodnje kozmetičkih i farmaceutskih preparata, pakovanja i distribucije.

 

Weleda takođe uzgaja medicinsko bilje i vodi svoje samostalno postrojenje za proizvodnju tinkture, gde se obavlja dalja prerada sirovina kroz destilaciju, ekstraktovanje i potentizacija. Iako su se neke od naših metoda vremenom promijenile, ostali smo odani sebi, našim osnivačima i vrijednostima. U društvenom, ekološkom i ekonomskom pogledu, funkcionišemo po istim principima od samog osnivanja. Iskreno vjerujemo da ovakva dosljednost stvara pozitivnu razliku u svijetu.

Otkrijte više o Weledi

Snažna posvećenost

Tradicija i inovacija su jednako važni za Weledu. One su osnova naše dugogodišnje posvećenosti ekološkoj, društvenoj i ekonomskoj održivosti.

Weledina posvećenost održivosti

Snažno jezgro

Sve do današnjeg dana Weleda je ostala dosljedna duhovnim principima svojih osnivača, i njihov snažan uticaj prožima rad čitave kompanije.

Više o našem nasljedstvu