Ko smo mi

Cilj kompanije Weleda je da ojača i obnovi zdravlje ljudi

Počeli smo 1921. u farmaceutskoj laboratoriji sa svojim sopstvenim medicinskim vrtom, a danas smo vodeći proizvođač holističke prirodne kozmetike i medicinskih preparata za antroposofsku terapiju.

Od kada je osnovana, Weleda prati ciljeve koji proizilaze iz njenih osnovnih principa. Svrha naših proizvoda je da pruže podršku ljudima u njihovom ličnom razvoju, da očuvaju, unaprijede i povrate svoje zdravlje, kao i da postignu fizičko blagostanje i uravnotežen stil života. Filozofija kompanije određuje i naš ekonomski pristup poslovanju i ostaće njen vodeći princip i u budućnosti.

Weleda danas

Weleda je počela u maloj šupi u Švajcarskoj, a sada je globalna kompanija sa 2000 zaposlenih u 50 zemalja.
Više o Weledi danas

Naše vrijednosti

Sedam nepromijenjenih osnovnih principa koji nam pomažu da ostanemo posvećeni dobrobiti naše planete, životne sredine i naših ljudi.
Pročitajte sedam principa

U službi ljudskih bića

Danas, kompanija Weleda ima svoja predstavništva u 50 zemalja na svih pet kontinenata. Tri glavna predstavništva su i dalje mjesta gde je započeta Weleda istorija: u Arlesheim-u, pored Basela u Švajcarskoj; u Schwäbisch Gmünd-u blizu Štutgarta u Njemačkoj i u francuskom gradu Huningue u regiji Alzas. U ovim gradovima, kao i u svim drugim predstavništvima širom svijeta, Weleda proizvodi stotine prirodnih kozmetičkih i hiljade medicinskih preparata, koji su djelimično sačinjeni od ljekovitih biljaka iz naših ličnih vrtova.

Odgovorno ponašanje kako prema prirodi, tako i prema ljudima je oduvijek bilo važan deo našeg poslovanja, još od kad je Rudolf Štajner jasno izrazio svoju viziju kompanije koja je u potpunosti u službi ljudi i cijelog svijeta. Bilo da je u pitanju pravedna trgovina, biodinamički uzgoj ili podrška profesionalnog razvoja naših zaposlenih – održivost je osnova našeg poslovanja.